Oppgaver side 24

5.

Konvensjon: Dette er ting som alle mennesker vet, det er anerkjente retningslinjer i samfunnet. Som at alle vet at en rød-trekant på en vei betyr at det er fare på fare.

Kode: Kodene er det som gir et skilt, eller et tegn, betydningen det har. Koder kan variere stort fra hvilken kultur eller land du befinner deg i.

Konnotasjon: Det er at et to ord som beskriver samme ting, kan trekke dine tanker i to helt forskjellige retninger. For eksempel ordene kjæring og kone. Disse to ordene forklarer det samme, men de for deg til å tenke helt forskjellig.

Denotasjon: Dette er da et begrep som brukes for en grunnbetydning for et tegn.

Stereotypi: En stereotype er det du tenker om et menneske, eller en folkegruppe før du møter dem. For eksempel trodde jeg før at alle Amerikanere var feite-menn med en shotgun i den ene hånda og burger i den andre. Dette var fordi pappa hadde fortalt meg om USA, da forklarte han dem sånn.

Idelogi: En idelogi er en tanke eller en holdning som enten direkte eller indirekte kommer til syne. En idelogi kan være at ukeblader og tv fremstiller den perfekte kvinnen helt uoppnåelig. Med Photoshop og perfekt sminke etc.

 

Arbeidsoppgaver 2, 3 og 7:

2.

Positivt:

Nøytralt:

Negativt:

RaskOMat

Bil

Forurensings-ting

Sportsbil

Kjøretøy

Morder-maskin

 

Automobil

Monstertruck

 

Fartøy

 

 

Fremkomstmiddel

 

3.

Hakekorset er et gammelt-indisk-symbol på sol eller no. Mens Adolf Hitler brukte dette tegnet som sitt symbol for sitt parti. Han gjorde også et par ting veldig feil. Noe som gjør at det tegnet er forbudt i en del land.

Også hånd-signalet tommel opp betyr bra jobba eller godt gjort. Men i et par andre land betyr tommel opp: stikk this up your a*s.

 

7. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s