Kno-Tiki klipp

Hai scene fra Kon-Tiki

 

Hva er likt?

Det som er likt i de to filmene er at det er en hvalhai som kommer å forstyrer medlemmene på Kon-Tiki flåten. Ellers er de to klippene ganske forskjellige. Den ene viser hva som egentlig skjedde, og hvor ufarlig det egentlig var. Men den andre er en spillefilm, og da har de prøvd å gjøre filmen så spennende som overhode mulig.

 

Hva er forskjellig?

Det som er forskjellig er handlingen i de to klippene. I det ene klippet viser de en flåte med fire menn som får besøk av en hai. Som de fleste andre mennesker blir de veldig nervøse når de ser haier. Derfor finner de frem blod og kjøtt for å prøve å lokke den unna, de blir også kastet harpuner for å skremme den vekk. Noe som også fungerer til slutt fordi haien drar sin vei.

I det andre klippet er alt gjort 10-tusen ganger mer spennende. Det er en spannede musikk i bakgrunnen, alle medlemmene i Kon-Tiki flåten har panikkanfall og friker ut. De kaster ut mat for at den skal dra sin vei. Når det ikke går skal de drepe den. Derfor drar de den opp i flåten å sloss med den. Dette er faktorer om skal gjøre produktet så spennende som overhode mulig.

 

Hvorfor brukes det forskjellig filmspråk?

Det er fordi i dokumentaren så skal alt bli gjort akkurat som det skjedde i virkeligheten. Fordi dokumentaren var laget for å informere mennesker hvordan det vår på flåten, og hvordan det var på havet. Hvis resigørene hadde gjort mange grep som skulle gjøre det mer spennende så ville dokumentaren blitt feil.

I filmen som ble laget har de nok gjøre det så spennende som mulig fordi det er en spillefilm. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s