Oppgaver s. 47

 

Repetisjons oppgaver 1-6:

 

 1. Medieuttrykk er bygget opp av forskjellige teksttyper. Og teksttyper kan være lyd, skrift, stillbilder og levende bilder. De fleste eller alle medieuttrykk bruker og kombinerer ulike teksttyper. For eksempel når du ser på tv, da ser du både still og levende bilder, pluss at du har lyd.
 2. En konvensjon er tetningslinjer og ting som vi har blitt vant til. At noe er vanlig for oss.
 3. Får å skille mellom fiksjon og fakta må vi se på hva teksten påstår om virkeligheten. I en fakta tekst vil man skildre virkeligheten på en veldig presis og overbevisende. Det som du skriver blir presentert som sant. I fiksjon kan man skrive hva som helst å kreve at det skal være troverdig, eller realistisk. Dette vil da si at det kunne ha skjedd.
 4. En sjanger er en betegnelse for tekster, eller ting, som har visse fellestrekk, og kan da gå under samme betinging. Det vil da med andre ord si at tekster som har samme sjanger er i slekt =D.
 5. Du kan dele ulike funksjoner i medier inn i tre ting: informasjon, påvirkning og underholdning. Det vil da si at disse funksjonene blir brukt i medier for å oppnå ditt formål. Hvis du skal lage et tv-program bør det være underholdene.
 6. Jeg synes at det ikke skal vises selvmord og drap i nyheter. Jeg ville ikke synes at det var noe morsomt hvis pappa hadde omkommet i en bilulykke, og i alle aviser var det bilde av han i den herpa bilen.

 

Arbeidsoppgaver 1-3:

 

 1. På VG var det tekst, video og stillbilder på forsiden.
 2. En sjanger er en fellesbetegnelse eller en paraply-betegnelse som beskriver noe som flere ting sammenfaller under. Det vil da si at i en spesiell sjanger vil flere ting falle under denne sjangeren fordi de har samme fellestrekk. FPS-spill har alltid vært veldig populært. Med Battlefield og Call of duty som flaggskipene. Spill som Mario og andre populære 2d-spill har alltid vært slagere.
 3. Det er at de har på seg såkalte cowboy-hatter. Og de støvlene med sånn stjerne greie bak. All handling skjer ute i western i en liten by, med en sheriff og en saloon.

 

 

 

Oppgaver s. 58

Repetisjonsoppgaver:

 

 1. Du kan finne reportasjebilder, krigsbilder, portrettbilder, naturbilder, etc.
 2. Fordi når du fotografer noe så fanger du et øyeblikk fra virkeligheten, og det er det mest troverdige du kan få, hvis du ikke tukler med bilde i ettertid, eller tar valg før du tar bildet. Hvis alt dette stemmer så er et fotografi det mest troverdige.
 3. Hvis du tukler med bildet eller zoomer inn på en spesiell ting før du tar bildet, og ikke tar med viktige faktorer rundt. Kan du med ditt bildet lure folk, som tror på bildet ditt.
 4. Både ja og nei
 5. Da skal vi ta for oss: beskrivelse, utredning, tolkning, budskap, evaluering.
 6. Da skal vi ta for oss: forgrunn, bakgrunn, fokus, synsvinkler, utsnitt, linjer, kropper og ansikter.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s