Oppgaver til film-dokumentar

 

Spørsmål til anslaget:

1. Anslaget var forskjellig i den grad at det viste veldig grove og alvorlige scener trukket ut fra virkeligheten. Anslaget viste en bortførelse av en palestinsk gutt.

 

2. Vi tror filmskaperen har valgt denne startscenen fordi det skal se veldig ekte ut. Det dårlige kamera og den forferdelige filmingen blir brukt som et hjelpemiddel, for at vi skal forstå hvor farlig og ekte denne sitasjonen er.

Nei det er ikke filmteamet bak ”Mellom murene” som sto for akkurat denne scenen.

 

3. At sitasjonen i Palestina ikke er noe tull. At det faktisk er ting som dette som skjer, små gutter blir bortført fra deres hjem og satt i fengsel.

 

4. På dette tidspunktet antok vi at han var en slags psykolog, og at han hjalp denne gutten igjennom en tøff periode av sitt liv.

 

5. Denne scenen gir oss et inntrykk om at denne gutten har vært igjennom en tung periode av sitt liv. Og at han trenger hjelp til å komme videre, og få livet sitt tilbake på riktig plass.

 

6. Filmskaperen har gitt oss grunnlaget og gitt oss smakebiter på hva vi kan forvente oss videre i filmen. Vi forventer oss flere barn, flere problemer og en happy-ending.

 

 

Spørsmål til presentasjon:

  1. Guttenes innstiling er veldig negativ fordi de føler at de har blitt frarøvet sin viktigste år mens de satt i fengsel. De sliter med å komme inn i den vanlige hverdagen, de sliter med skolene, de har ingen planer for fremtiden, de er veldige anspente etter det som skjedde i fengselet og de virker ganske traumatisert, kanskje ikke alle, men noen av de.
  2. Filmskaperen har tatt nærbilde av alle som sitter i rommet, man for nesten ett litt personlig forhold til en og hver mens de forteller sine historier fra fengsle og om hverdagen de lever i.

 

 

 

Spørsmål til fordypning:

  1. De tre hovedpersonene er veldig like med dog forskjellige. De er alle tidligere innsatt ved fengsler, som Israelerne styrer. Men de tre guttene er også veldig forskjellige. Alle sammen sliter med traumer som de har fått fra fengselet, men de sliter med forskjellige hverdagsproblemer som stammer fra traumene fra fengslet. Mohammed Jamil sliter med å innrette seg både i familien og i landsbyen. Han prøver å slippe unna alt ved å henge med gjenger på natten og ved å kaste steiner på mål og israelske soldater. Hamze derimot vil bare gjøre ferdig skole som den første i hans familie.
  2. Familien blir både lei seg og oppgitte når de for vite at sønnene dems har blitt tatt av soldatene. Familiene skjønner ikke hvorfor de skal risikere å bli fengslet i flere år bare på grunn av å kaste stein. Familiene blir også splittet ettersom sønnene kommer tilbake som ny mennesker.
  3. De bor i et ganske fattig miljø virker det som, men de finner glede i å være med hverandre og kaste steiner på busser og andre motoriserte kjøretøy. De prøver bare å gjøre det beste uti fra det de har. Det virker som miljøet de bor i er veldig strengt, tøft og at det er mange lover som blir brutt daglig.
  4. I terapitimene lærer vi om den vanskelig tiden de hadde i fengsel og hva de sliter med i den hverdagen de nå har kommet inn i. Utenfor terapitimene blir vi kjent enda mer med guttene på et mer personlig nivå siden de deler enda mer og kan snakke litt mer fritt. De er alle traumatisert av opplevelsene i fengslet. De vil alle egentlig bare ha en slutt på okkupasjonen av Palestina. De liker å delta i demonstrasjonene som var hver andre uke.

 5.     Vi tror at filmskaperen ville at de skulle dele litt av seg i terapitimene istedenfor å ha et intervju med hver å en av dem. Det ville           også vært litt kjedelelig med 12 intervjuer i en dokumentar film.

 

Avslutningen:

 

  1. Stemningen er litt blandet siden Mohammed Jamil er på vei tilbake i trøbbel, mens Hamze skal begynne på mekanikerkurs på universitetet. Man sitter igjen med en følelse av at noen av de ungdommene som bli fengslet klarer å tilpasse seg hverdagen utenfor murene, mens noen kommer tilbake i trøbbel med de israelske soldatene.
  2. Vi synes at det var bra at de brukte tekstplakatene på slutten fordi det gir en effekt som går personlig inn på en. Dette er et bedre virkemiddel en hvis de bare hadde sagt det rett ut. Det at det er stille mens tekstplakatene vises er også noe som gjør det mer personlig og følsomt.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s