Oppgaver side 87

1. Det som kjennetegner digtale medier er at du finner dem digitalt, også kjent sominternett. Eksempler på digitale medier er: faceboo, twitter, nrk.no og vg. 

2. En hypertekst er en tekst som inneholder leknker til andre tekster. Hvis du trykker på en lenke i en hypertekst vil den lenken du trykket på åpnes og vises på din private dataskjerm. 

3. Vanligvis kan vi trykke oss videre hvis ordet du vil trykke på har en strek under seg. På nettsider som wikipedia er både oredet strekket under og i en annen frage. Ofte blå og rød. 

4. En blogg er på en måte din dagbok på internett. Der kan du skrive om din dag, eller andre ting hvis du har en blogg om et spesifikt tema. Andre kan gå inn på bloggen din og lese om deg og dine opplevelser.

5. Før i tiden fantes det egne diskjusjonssider. Men jeg tror at disse diskusjonene har flyttet seg mer til diverse komentarfelt rundt om på nettsider. Under en sak om Petter Northug coop-avtale så jeg en gang to menn i full diskusjon om porno. Så ja…

6. På nettet er det mye lettere å være slemmere enn det du er i virkligheten. Hvis du skal si noe styggt til noe i virklgheten må du si det ansikt til ansikt. Men på internett trenger du ikke å tenke å se personen og deres reaksjoner. på nette kan man også ta seg den friheten å være anonym. Noe som kan føre til at du kan oppføre deg veldig slemt uten at noen vet at det er deg!

7. Det er mange nettsider der du kan laste ned filmer og musikk uten å betale for det. Det vil da si at de som tok seg friheten å lage deg underholdning ikke for betalt for det. Dette er et stort problem som det egentlig ikke finnes noen løsning på. Så vi for se hvordan det blir i fremtiden…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s